fbpx

BONSILAGE – Proizvodnja silaže ključna je za kvalitet stočne hrane

Proizvodnja silaže ključna je za kvalitet stočne hrane i postavlja temelje za visoku mliječnost, odgoj i tov u govedarstvu. Osim pravilnog procesa siliranja, upotreba silažnih dodataka igra ključnu ulogu u proizvodnji silaže i sjenaže vrhunskog kvaliteta.

Inovativni silažni dodaci iz BONSILAGE – programa pružaju kvalitetno rješenje za svaku silažu.

BONSILAGE BASIC za mjerljivo veći kvalitet silaže.

BONSILAGE SPEED za mjerljivo brže siliranje.

BONSILAGE FIT za dobru kondiciju muznih krava i tovne junadi.

SCHAUMANN u ponudi ima biološke i hemijske dodatke za siliranje. BONSILAGE biološki dodaci kompanije SCHAUMANN nude kvalitetno rješenje za svaku silažu kako bi se dobilo visokokvalitetno kabasto hranivo. Kvalitet osnovne kabaste hrane presudan je za mliječnost, održivo zdravlje životinja i ekonomičnu proizvodnju mlijeka. Biološki dodaci za silaže se sastoje od bakterija mliječne kiseline koje kontrolišu proces fermentacije. Na takav način izvlači se najboljie iz svojih silaža. Svi dodaci silažama pouzdano štite od naknadnog (sekundarnog) zagrijavanja i osiguravaju aerobnu stabilnost. Kvasci, plijesni i klostridije inhibiraju se u tretiranim silažama. Prednosti su smanjenje gubitaka u siliranju, povećana probavljivost, povećanje udjela UDP-a u silaži, povećanje unosa hrane i smanjenje gubitaka prilikom korištenja. Specijalizovani dodaci za siliranje precizno su prilagođeni za siliranje trave, trave sa djetelinama, lucerke, mahunarke, GPS-a, kukuruza, zrna kukuruza, klipa (CCM) i silaža kukuruza cijele biljke. Dodaci za siliranje u grupi proizvoda BONSILAGE SPEED sadrže soj bakterija mliječne kiseline Lactobacillus diolivorans i tako skraćuju vrijeme siliranja na 14 dana. BONSILAGE FIT aktivno spriječava ketozu stvaranjem propilenglikola i poboljšava kondiciju  krava.

Hemijski dodaci za silaže prikladni su za površinsko i rubno tretiranje u silosima za kukuruzne i travne silaže. Inhibiraju kvasce i plijesni na problematičnim područjima silaža kukuruza i trava. Spriječavanje dodatnog zagrijavanja smanjuje gubitak hranjivih sastojaka, poboljšava higijenu i poboljšavaju ukus obroka. Takođe je moguće koristiti hemijske dodatke za silaže u kompletnim umješanim obrocima (TMR). Ti proizvodi stabilizuju krmnu smješu, poboljšavaju higijenu hrane i povećavaju količinu energije u ukupnom obroku, a kao rezultat  se poboljšavaju proizvodni rezultati.

Proizvodnja kvalitetne kabaste hrane silaže i sjenaže određuje ukupan  potencijal proizvodnje za narednu godinu dana. Treba ga pametno i maksimalno iskoristiti.

Za detaljne informacije o BONSILAGE – programu kontaktirajte generalnog uvoznika i distributera  SCHAUMANN proizvoda za Bosnu i Hercegovinu:

MIM COOP doo.

Jovana Dučića 44a, 78000 Banja Luka

Tel:051/328-330, 051/328-333, Fax:051/328-331

E-mail: icegar@yahoo.com; igor.komlenic@yahoo.com

Ostavi komentar

Kontakt
Radno vrijeme

Pon. – Pet.: od 08:00 do 15:00h
Subota: od 08:00 do 13:00h
Nedelja: Ne radimo

Kontakt
Radno vrijeme

Pon. – Pet.: od 08:00 do 19:00h
Subota: od 08:00 do 13:00h
Nedelja: Ne radimo

MIM Coop d.o.o. © 2024. Sva prava zadržana.